Header_Tailormade_Factoring

Tailormade Factoring - op maat van uw behoefte

Een flexibele financiering, inning van vorderingen, risico indekken op niet betaling van facturen, is onze kernactiviteit.

Het principe van factoring is eenvoudig: u draagt uw commerciële vorderingen (facturen) over aan een derde partij – de factor –, al dan niet in combinatie met een indekking tegen niet-betaling. Op het moment dat u de factuur verstuurt aan uw klant, kan de factormaatschappij tot 85% van het bedrag bevoorschotten. Zo hoeft u niet op betaling te wachten en kunt u meteen over de fondsen beschikken. De factormaatschappij neemt ook de verdere inning en opvolging voor haar rekening.

We zoeken samen naar de beste oplossing voor uw bedrijf.

Op zoek naar bijkomend werkkapitaal zonder bijkomende waarborgen of nood aan bijkomend kapitaal om uw groei te ondersteunen?

Wij financieren uw uitgaande facturen.
Na ontvangst van de factuur ontvangt u al een percentage van het factuurbedrag - doorgaans tussen 75 en 85%. Het saldo ontvangt u wanneer uw klant aan ons heeft betaald. In ruil betaalt u een interest op het gefinancierde bedrag. Hierdoor vermijdt u liquiditeitsspanningen. Uw financiering is immers gekoppeld aan uw omzet, zodat u altijd de bijkomende behoefte aan werkkapitaal kunt dekken op basis van uw handelsvorderingen.

Wil u het risico op wanbetaling verminderen en heeft u graag vooraf zicht op de kredietwaardigheid van uw klanten?

Wij bieden u verschillende formules aan waarmee u zich tot 100% kunt indekken tegen het risico op niet-betaling van uw openstaande facturen.

Neemt de opvolging van uw klanten te veel tijd in beslag en wilt u zich liever 100% concentreren op uw kernactiviteiten?

Met BNP Paribas Fortis Factor optimaliseert u het beheer van uw klantenrelaties. Zo maakt u meer tijd en energie vrij voor uw activiteiten.

Wij bieden u verschillende formules aan. U kiest om de volledige klantenopvolging over te dragen of u kiest om uw klanten gedeeltelijk zelf op te volgen en onze specialisten in te zetten in geval van niet-betaling over een afgesproken tijdstip.

"Ongeacht de grootte van uw bedrijf, uw groeipercentage of uw geografische expansie, onze financieringsoplossingen ondersteunen u op lange termijn."

Easy2Cash

Easy2Cash, een digitale oplossing voor kmo’s en freelancers.

Lees meer

Specifieke factoroplossingen

Als oplossing op zichzelf of als aanvulling op onze maatoplossingen, kunt u gebruik maken van onze expertise om te profiteren van specifieke producten.

Lees meer

Kredietverzekering

BNP Paribas Fortis Factor, erkend makelaar in kredietverzekering.

Lees meer

Client Manager

Online klantenportaal

Lees meer