Header_Wanbetalers

Bescherm u tegen wanbetalers

Wij dekken wanbetalingen

Zo hoeft u zich niet langer het hoofd te breken over eventuele wanbetalingen door uw klanten. Deze extra betalingszekerheid maakt het u bovendien makkelijker om flexibele betalingsvoorwaarden toe te staan, wat u een belangrijk concurrentievoordeel kan opleveren.

Wij bieden

u verschillende formules aan waarmee u zich tot 100% kunt indekken tegen het risico op niet-betaling van uw openstaande facturen.

Onder deze dekking vallen volgende risico’s:

  • Bewezen insolventie, onder meer als gevolg van een faillissement of gerechtelijk akkoord
  • Vermoedelijke insolventie: wanneer de klanten na een contractueel vastgelegde termijn volgend op de vervaldag van de factuur – doorgaans 90 dagen – zijn vordering nog steeds niet heeft betaald.

Als één van uw klanten in gebreke blijft, betalen we u het verschuldigde bedrag binnen de afgesproken termijn na de vervaldag van de factuur en binnen de vooraf goedgekeurde kredietlimieten.

Uw voordeel

Deze extra betalingszekerheid maakt het u bovendien makkelijker om flexibele betalingsvoorwaarden toe te staan, wat u een belangrijk concurrentievoordeel kan opleveren.

Schat uw klantenrisico correct in en focus op uw commerciële strategie

Doordat ons team van factordeskundigen uw klantenportefeuille grondig analyseert, krijgt u een beter zicht op hun kredietwaardigheid. Die analyse kan ook voor uw potentiële klanten in binnen- en buitenland gebeuren. Zo werkt u altijd op basis van betrouwbare handelsinformatie en verliest u geen tijd en energie aan klanten met een hoog risico. Dankzij haar expertise zal de factormaatschappij ook sneller mogelijke fraudepogingen onderscheppen. Kiest u daarnaast voor een risicodekking tegen niet-betaling, dan kunt u zich tot 100% indekken tegen wanbetaling. Zo vermijdt u liquiditeitsproblemen door onbetaalde facturen en beschermt u het geïnvesteerde vermogen in uw onderneming. Doordat de factormaatschappij u de schade op een overeengekomen tijdstip na vervaldag uitbetaalt, kunt u een nauwkeurige liquiditeitsplanning maken.

Wij volgen meer dan 500.000 debiteuren op van onze klanten.

Ervaring van onze klant

Sanicomfort - Johan Delrue [Gedelegeerd bestuurder]

"Factoring biedt ons meer zicht op het betalingsgedrag van onze klanten"

Gezien wij onze leveranciers contant dienen te betalen kunnen wij dankzij factoring meer genieten van financieel comfort en dienen wij niet meer te wachten tot onze klanten hun facturen hebben betaald. Dankzij de dubbele controle op de kredietwaardigheid en de uitgebreide rapportering hebben wij een perfect zicht op het betalingsgedrag van onze klanten. Bovendien kon dankzij factoring ook de relatie met onze bankiers worden versterkt.

Voor een onderneming is het essentieel om altijd over voldoende werkkapitaal te kunnen beschikken. Daarom doen steeds meer bedrijven uit verschillende sectoren een beroep op factoring. Vooral groeibedrijven zien het als een handige techniek om het risico op niet-betaling in te dekken en de kosten voor laattijdige betalingen te beperken

Ontdek onze oplossingen op maat van uw behoefte.

Bespaar tijd en geld

Lees meer

WORDT SNELLER BETAALD

Lees meer

Meer werkkapitaal voor uw onderneming

Lees meer