10.10.2024

Waarom factoring een slimme keuze is voor jouw bedrijfsfinanciering

Optimaliseer je cashflow met Factoring 

Een gezonde cashflow is de ruggengraat van elke onderneming. Lange betalingstermijnen en variabele inkomstenstromen kunnen de stabiliteit en groei van je bedrijf in gevaar brengen. Factoring biedt een oplossing door je openstaande facturen/handelsvorderingen om te zetten in directe liquiditeit. Geen onzekerheid over betalingen of vertraging in je financiële planning. Ontdek hoe factoring kan helpen om je financiële strategie te versterken en je bedrijf verder te ontwikkelen. 

Factoring: de oplossing voor jouw financiële uitdagingen 

Elke onderneming komt op een bepaald moment uitdagingen tegen die de groei of stabiliteit onder druk zetten. Denk aan lange betalingstermijnen die ervoor zorgen dat je moet wachten op geld dat je eigenlijk direct nodig hebt, of seizoensgebonden fluctuaties die je kaspositie onvoorspelbaar maken. Voor bedrijven die kampen met deze onzekerheden, biedt factoring een eenvoudige en effectieve oplossing. 

Factoring geeft je toegang tot directe cashflow op basis van je openstaande facturen. Hierdoor hoef je niet langer te wachten op betalingen van klanten, en kun je je kapitaal meteen inzetten waar het nodig is. Dit is vooral waardevol voor bedrijven die snel willen groeien of vaak te maken hebben met pieken en dalen in inkomsten. Ook het financieren van voorraad wordt eenvoudiger, omdat je de nodige middelen snel vrij kunt maken zonder je liquiditeit in gevaar te brengen. 

Door gebruik te maken van factoring creëer je meer financiële stabiliteit, wat je de ruimte geeft om zowel korte- als langetermijnplannen te realiseren. Of je nu werkt met wisselende inkomsten, extra kapitaal nodig hebt voor groei, of meer zekerheid zoekt in je financiële planning, factoring biedt de flexibiliteit om in te spelen op deze uitdagingen. 

De belangrijkste voordelen van factoring 

Directe liquiditeit: Je krijgt onmiddellijk toegang tot financiële middelen zonder te hoeven wachten op betalingen van klanten. 

Bescherming tegen risico's: Factoring kan, afhankelijk van hoe het wordt ingezet, helpen om risico’s zoals wanbetaling te beheersen. Zeker wanneer kredietverzekering wordt toegevoegd. Dit biedt je bedrijf meer financiële stabiliteit.  

Efficiënt debiteurenbeheer: Het beheer van je debiteuren kan uit handen worden genomen, wat tijd en middelen bespaart. 

Flexibiliteit: Factoring past zich aan jouw zakelijke uitdagingen aan, wat het geschikt maakt voor bedrijven in elke levensfase. 

Persoonlijk en op maat: Een vaste contactpersoon zorgt ervoor dat je zeer dicht bij je werkkapitaal blijft en ook aan het stuur blijft van de debiteurenopvolging.  

Hoe start je met factoring bij BNP Paribas Fortis Factor? 

1. Kennismakingsgesprek: Samen analyseren we jouw specifieke situatie en onderzoeken we hoe factoring jouw bedrijfsvoering kan ondersteunen.

2. Offerte op maat: Je ontvangt een offerte die is afgestemd op de financiële situatie van je bedrijf. 

3. Screening en analyse: We voeren een grondige evaluatie van je onderneming uit om de best passende oplossing te vinden.

4. Contractondertekening: Alle voorwaarden worden vastgelegd in een duidelijk contract. 

5. Start & implementatie: Factoring wordt snel geïntegreerd in je bedrijfsprocessen aan de hand van een vlot en gestructureerd opstartproces met volledige begeleiding door je vaste contactpersonen. 

6. Doorlopende ondersteuning: Je krijgt een vaste contactpersoon voor ondersteuning en advies. 

Factoring: Een stap vooruit voor jouw bedrijf 

Factoring geeft je de flexibiliteit om je cashflow te verbeteren en kansen te benutten wanneer dat nodig is. Wil je weten hoe factoring jouw onderneming kan ondersteunen? Neem vandaag nog contact op met onze experts via  factoring@bnpparibasfortisfactor.be of contacteer Caroline Pauwels, Head of Sales North op +32 473 52 25 32