Yves Receivables Manager

Het verhaal van Yves

In 2000 ben ik gestart bij BNP Paribas Fortis Factor op de afdeling Receivables Management als Receivables Manager.

Ik waak over het goede verloop van mijn klantenportefeuille en risicobewaking maakt hier een groot deel van uit. Als receivables manager ben je het dagdagelijks aanspreekpunt voor onze klanten voor alle portefeuillegerelateerde zaken. Al grappend heb ik me wel al eens laten ontvallen dat onze afdeling het hart van BNP Paribas Fortis Factor is. Als we kijken naar de redenen waarom onze klanten voor factoring kiezen (financiering, debiteurenbeheer en -opvolging, ...) dan zit ik er misschien niet ver naast. Het spreekt voor zich dat daarbij nauw wordt samengewerkt met de andere - eveneens onmisbare - afdelingen.

Als oudgediende - met meer dan 20 jaar op de teller mag ik wel zeggen - heb ik niet alleen mezelf (binnen mijn functie), maar ook het bedrijf zien evolueren. Mijn job autonoom uitoefenen binnen een ruim kader, gekoppeld aan de aangename interactie met zowel klanten, collega's als externen, maakt dat ik niet alleen met plezier kom werken, maar ook met een goed gevoel de werkdag afsluit.

De interactie met collega’s en klanten, de mogelijkheid om actief te zijn in verschillende werkgroepen en bedrijfsinitiatieven zorgen er voor dat je een verschil kunt maken.
Hoe dan ook, je leert altijd 'on the job', hetzij door unieke situaties die zich voordoen, door collega's of door het ruim aanbod aan opleidingen. Het is ook zo dat we als bedrijf niet stilstaan, dus als werknemer evolueer je automatisch mee.

Het leukste aan werken bij BNP Paribas Fortis Factor vind ik dat je onder je collega's altijd gelijkgestemden vindt waarmee het ook buiten het bedrijf klikt. Met sommige collega's ga ik af en toe eens gezellig quizzen, met anderen ga ik een stevige fietstocht maken. Met andere woorden, de pret houdt niet op op de werkvloer.

interview ping pong Yves
 • Leren op de schoolbanken of on-the-job?
  Factoring is een heel specifieke niche dus ben ik geneigd on the job te zeggen. Los daarvan ben ik doorheen de jaren wel steeds blijven bijleren in avondschool.
 • Praten of luisteren?
  Een moeilijke want ik weet dat ik een vlotte babbel heb. Het is maar als je goed luistert, dat je gepast kunt reageren dus luisteren haalt hier de bovenhand.
 • Verticale of horizontale ontwikkeling?
  Verticale ontwikkeling.
 • Alleen of in team werken?
  Teamwork makes the dream work, toch?
 • 0 of 1400 ongelezen mails?
  Doe toch maar 0 ongelezen mails. Ik hou wel van overzicht.
 • Je grootste wens?
  Het zou fijn zijn om ook de volgende jaren mee het verschil te kunnen maken voor onze klanten en samen met het bedrijf mee te blijven evolueren.

 

OOK ZIN OM JE CARRIÈRE EEN BOOST TE GEVEN EN JE TEN VOLSTE TE ONTWIKKELEN?

Bekijk alle jobs